nazorg

Na het zetten van een tattoo is het van essentieel belang dat je de tattoo goed verzorgd. Hieronder de richtlijnen voor een goede nazorg:

  1. De tattoo is afgeplakt met zelfklevende folie. Laat deze minstens 2 uur op je huid zitten.
  2. Na 2 uur haal je de folie er voorzichtig af en spoel je de tattoo met lauwwarm water af. Gebruik hierbij geen geparfumeerde zeep; alleen PH-neutrale zeep en/of Unicura zou mogen. Geen zeep is beter.
  3. Dep vervolgens de tattoo droog met een schone handdoek. Niet wrijven!
  4. Gebruik een dun laagje aftercare zalf. Wij zijn voorstanders van Bepanthen omdat andere producten weleens irritatie kunnen opleveren.
  5. Draag de eerste dagen geen strakzittende kleding, riemen, etc.  over de locatie van de tattoo. Het moet niet afknellen.
  6. Was in de eerste week na het zetten van de tattoo 2 maal daags de tattoo: sochtends en voor het slapen gaan. En smeer de tattoo in zodra je huid droog wordt. Dit scheelt per persoon omdat wij allemaal een andere huidtype hebben. Meestal volstaat 2 tot 3 keer smeren per dag.
  7. Het kan voorkomen dat de huid na een paar dagen gaat jeuken en vervellen. AUB niet krabben! Geen zorgen, dit hoort allemaal bij het genezingsproces. De huid zal zijn werk doen ! Als het echt veel jeukt dan kan je met een platte (schone) hand er op tikken.
    8. Zodra de huid op de tattoolocatie niet meer glanst dan hoef je niet meer te smeren met aftercare.
  8. Gemiddeld doet de huid 3 weken over de genezing van de tattoo. Bij een tattoo met veel harde kleuren zoals rood, geel, blauw kan t proces ook een stuk langer duren. 

Tijdens het genezingsproces, waar wij 6 weken voor uittrekken, is het verboden om te zwemmen, te zonnen(banken) en naar de sauna te gaan. Bij vragen over de nazorg mag je altijd contact met ons opnemen. Dit traject hoort ook bij onze service. Na een week of 6 is de tattoo echt zoals deze blijft en kan het weleens voorkomen dat sommige stukjes huid de inkt niet heeft opgenomen. Dan kan je een afspraak maken voor een kostenloze bijwerksessie. De artiest loopt dan de tattoo volledig na en zal indien nodig bijwerken. Voor deze sessie geldt een afspraaktermijn van 3 maanden na het zetten van de volledige  tattoo.

Klik op onderstaande link voor info vanuit de GGD:

Tatoeages